ΨΗΦΙΣΜΑ Γενικής Συνέλευσης 09-03-2011

ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΧΑΝΙΩΝ  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΤΕ

ΨΗΦΙΣΜΑ

Η Γενική Συνέλευση 09.03.2011 της Τοπικής Επιτροπής Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΤΕ Χανίων  κατέληξε ομόφωνα μετά από συζήτηση στα εξής:

1.Να καταδικάσει την διαχρονική αναλγησία  των Κυβερνήσεων ,που μας οδήγησαν στις  επώδυνες περικοπές συντάξεων και δώρων. Και που από τις συνεχής

αυξήσεις των κοινωνικών παροχών και αγαθών μας έχουν ήδη γονατίσει

2. Διαμαρτυρόμαστε εντονότατα για τη όποια σχεδιαζόμενη περαιτέρω μείωση των  συντάξεων κυρίας ή επικουρικής, φτάνει πια ως εδώ. Δεν θα επωμισθούμε εμείς που δεν είχαμε λόγο ευθύνη και το βάρος της κακοδιαχείρισης  των ταμείων μας. Το Ελληνικό Δημόσιο ως υπαίτιο της κατάστασης, να αναλάβει τα χρέη των ασφαλιστικών Ταμείων και το κόστος της εξυγίανσης τους . Οι εισφορές  είναι χρήματα δικά μας που έχουμε καταβάλλει καθ’ όλη τη διάρκεια της ενεργούς  υπηρεσίας μας  . Δεν ‘‘παίξαμε’’ εμείς τις κρατήσεις μας στο Χρηματιστήριο, δεν συμμετείχαμε στα τραπεζικά παιγνίδια της πολιτικής και οικονομικής ολιγαρχίας.

3. Απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία αυτών που με προμελετημένες  επιλογές και αποφάσεις μερικών εκ των κατά καιρούς διορισμένων Δ.Σ. αλλά κυρίως των πολιτικών προϊσταμένων οδήγησαν τα Ταμεία στο μαρασμό , ο εργαζόμενος ,ο συνταξιούχος  που δεν έχει καμία ευθύνη  ρωτά θα πάει κανένας φυλακή;

4. Απαιτούμε την εξυγίανση των ασφαλιστικών Ταμείων με ουσιαστικά μέτρα που δεν θα επιβαρύνουν τους εργαζομένους και τους συνταξιούχους  που δεν έχουν καμιά ευθύνη.

5. Απαιτούμε ένα οργανωμένο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, με ανεπτυγμένες δομές που θα προάγουν την αναβάθμιση στις υπηρεσίες που παρέχονται σε όλους τους πολίτες, χωρίς να τους αναγκάζει να πληρώνουν εξ ιδίων την ώρα της ανάγκης.

Χανιά 09-03-2011

ΓΙΑ ΤΗΝ Γ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ε.Παπαδογεωργάκης                                           Ν. Φραγκιαδάκης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s