Λογαριασμός Νεότητας

Η διοίκηση του ΟΤΕ, δημοσιοποίησε  τις προθέσεις της να προχωρήσει σε τροποποιήσεις του κανονισμού παροχών του Λογαριασμού Νεότητας, μέσω 

πρότασης της πενταμελούς διαχειριστικής επιτροπής και κατόπιν απόφασης του Δ.Σ. του ΟΤΕ, που θα επιφέρουν δραματική μείωση των παροχών προς τους δικαιούχους. Το ζήτημα αυτό βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση με την ΟΜΕ-ΟΤΕ.

Οι προτεινόμενες αλλαγές φαίνονται  στο παρακάτω

ΙΣΧΥΟΥΣΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

Εισφορά εργαζόμενου:

ελάχιστο  ποσόν 1,47 € μηνιαίως Παροχή ΟΤΕ: 10 μέσοι μηνιαίοι μισθοί (σήμερα 28.410 €) για 25 χρόνια συμμετοχής, ανεξάρτητα από το ποσόν εισφοράς του εργαζόμενου.

Τόκοι ποσών εισφοράς  εργαζομένων:

Υπολογίζονται με βάση το επιτόκιο των προθεσμιακών καταθέσεων, που χορηγεί η Τράπεζα της Ελλάδας για τα χρεωστικά ομόλογα του Ελληνικού  Δημοσίου (4,85% για το 2011).

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Παροχή ΟΤΕ:

Ίση με το συνολικό ποσόν των μηνιαίων εισφορών του εργαζόμενου, αλλά με ανώτατο όριο τα  28,41 € το μήνα. Το ανώτατο όριο της παροχής ΟΤΕ μπορεί να φτάσει τους 3 μέσους μηνιαίους μισθούς σήμερα  8.523 €)

Τόκοι ποσών εισφοράς εργαζομένων:

Υπολογίζονται με βάση το βασικό  επιτόκιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (σήμερα είναι 1,25%), αλλά το επιτόκιο δεν μπορεί να είναι  λιγότερο από 2%.

Οι προτεινόμενες ρυθμίσεις να ισχύσουν από 1 Αυγούστου 2011.

Τα μέχρι σήμερα κτηθέντα δικαιώματα δεν θίγονται. Η παροχή του ΟΤΕ θα υπολογίζεται  για το μέχρι 31 Ιουλίου 2011 χρονικό διάστημα συμμετοχής στο Λογαριασμό Νεότητας, σύμφωνα με τις ισχύουσες  σήμερα διατάξεις. Οι νέες ρυθμίσεις  θα εφαρμόζονται για το μετά την 1  Αυγούστου 2011 χρονικό διάστημα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s