ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ – ΝΕΟΤΗΤΑΣ

ΟΜΕ- OTE

Αθήνα, 18-11-2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ – ΝΕΟΤΗΤΑΣ

Μεσοπρόθεσμη οικονομική τακτοποίηση ;

Μακροπρόθεση ζημιά στην Εταιρεία !!!

 Επικυρώθηκε δια «περιφοράς» η απόφαση του ΔΣ. του ΟΤΕ για την «ανατροπή»

του Λογαριασμού Νεότητας.

Με διαδικασίες παράνομες στο επίπεδο της Επιτροπής Διαχείρισης του Λογαριασμού και τελικά με «συνοπτικές», η Διοίκηση του ΟΤΕ αλλά και το Διοικητικό Συμβούλιο μπαίνουν στον στόχαστρο της Δικαιοσύνης αλλά και της κριτικής όλων μας.

Είχαμε εγκαίρως επισημάνει ότι τέτοιου είδους προσεγγίσεις ακραίων μονομερών αποφάσεων δεν συμβαδίζουν με το πνεύμα αλλά και τις συμφωνίες που επιτεύχθηκαν.

Η Διοίκηση με την άρνησή της στα πλαίσια των διαπραγματεύσεων και στην ουσία «προσπαθώντας» να τορπιλίσει τις διαδικασίες, εκμεταλλευόμενη το οικονομικό περιβάλλον, με βομβαρδισμό στα Μ.Μ.Ε. για την «προικοδότηση των παιδιών μας», δημιούργησε μια εικόνα, παρακάμπτοντας ότι, με την ίδρυση αυτού του Λογαριασμού από το 1973 και με επιτόκιο τότε 7%, ο Οργανισμός επί 25 χρόνια για το κάθε μέλος που συμμετείχε, εκμεταλλεύτηκε χρήματα «ζεστά» όταν οι «αγορές» του δάνειζαν για τις  επενδύσεις του με 25%. Αυτά όμως είναι «ψιλά γράμματα» για τους «νέους ιδιοκτήτες» αλλά και τους «συμβασιούχους εκμισθωτές τους».

Συνάδελφοι,

Η ΟΜΕ-ΟΤΕ και στο ΔΣ. του ΟΤΕ την 15/9 κατέθεσε τις προτάσεις της όπωςτις κατέθεσε και στα πλαίσια των διαπραγματεύσεων και της διαβούλευσης. Οι ευθύνες για τη μεγάλη οικονομική ζημιά που θα γίνει από την αναζήτησητων δικαιωμάτων 15 χιλιάδων δικαιούχων, θα βαρύνει μακροπρόθεσμα την Επιχείρηση, δυστυχώς όμως δεν θα την «γευτούν» οι αποφασίζοντες και διατάσσοντες.

Θεωρούμε ότι αυτή απόφαση, όχι μόνο δεν έχει χαρακτηριστικά «εξορθολογισμού» αλλά μπαίνει σε επικίνδυνους ατραπούς ακόμη και για το ίδιο το μέλλον του Λογαριασμού καθώς και τις «εγγυήσεις» για το τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον. Το μεγαλύτερο όμως δυστύχημα είναι αυτό που δεν καταλαβαίνουν οι διοικούντες. Κάνουν «πλούσιους» τους δικηγόρους και φτωχότερους αλλά και σφόδρα δυσαρεστημένους τους εργαζόμενους.Τα παραδείγματα πολλά και αυτά που φέρνει αυτή η απόφαση μεγαλύτερα. Καιθα είναι μεγαλύτερα γιατί για πρώτη φορά το ίδιο το Σ.Κ. θα ηγηθεί αυτής τηςδιαμάχης σε μια προσπάθεια να μην γίνουν «πλούσιοι δικηγόροι» αλλά να δικαιωθούν γρηγορότερα οι εργαζόμενοι.

Συνάδελφοι,

Με νεότερη ανακοίνωση και σε συνεργασία και με τους νομικούς μας συμβούλους, θα σας ενημερώσουμε για τις ενέργειες που συλλογικά θα πραγματοποιήσουμε, έτσι ώστε και η συλλογική αντίδραση να έχει αποτέλεσμα αλλά και ο νομικός χειρισμός μέσω της ΟΜΕ-ΟΤΕ να περιορίσει τις όποιες οικονομικές επιβαρύνσεις.΄Εστω  και τώρα καλούμε την Διοίκηση να επαναπροσδιορίσει τη στάση της καινα καθίσει σε ένα σοβαρό διάλογο εξεύρεσης λύσης χωρίς ειλημμένες αποφάσεις, γιατί θεωρούμε ότι τα οικονομικά προβλήματα που εμφανίζει η Επιχείρηση δενπροέρχονται ούτε από τον Λογαριασμό Νεότητας ούτε από το εν γένει μισθολογικό κόστος αλλά από πράξεις ή παραλείψεις ή αδικαιολόγητες καθυστερήσεις και στοεπίπεδο του ανταγωνισμού και στο επίπεδο των νέων υπηρεσιών κυρίως όμως και στην αυθαιρεσία της ΕEΤT. Εμείς την «ευθύνη» αλλά και το βάθος των αποφάσεων στο επίπεδο τωνεργαζόμενων και του Συνδικαλιστικού Κινήματος, το αναλάβαμε. Οι Διοικούντες θα το αναλάβουν ;

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΕ – ΟΤΕ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                             Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Παναγιώτης Κούτρας                                                                    Αντώνης Μπιρμπιλής

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s