Τροποποιήσεις στο «Λογαριασμό Νεότητας»

Από: Γενικό Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού ΟΤΕ

Προς: Προσωπικό ΟΤΕ

Τροποποιήσεις στο «Λογαριασμό Νεότητας»

Ο ΟΤΕ, μέσα από το πρόγραμμα «Λογαριασμός Νεότητας», παρέχει για πάνω από 40 χρόνια στους εργαζόμενούς του, ένα ποσό για 

τη στήριξη των εξόδων σπουδών των παιδιών τους.

Πρόθεση της εταιρείας, ακόμα και σε αυτή τη δύσκολη οικονομικά περίοδο, είναι να διασφαλίσει την παροχή αυτή και στο μέλλον. Για το σκοπό αυτό, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΤΕ ενέκρινε την τροποποίηση από 7.11.2011 του Κανονισμού Λογαριασμού Νεότητας Προσωπικού ΟΤΕ,  με τρόπο δίκαιο προς τους εργαζόμενους αφού δεν επηρεάζει τον παρελθόντα χρόνο συμμετοχής, αλλά ταυτόχρονα ανάλογο των απαιτήσεων της εποχής και της αγοράς.

Η τροποποίηση στοχεύει αφενός στον εξορθολογισμό του ύψους της παροχής που χορηγεί ο ΟΤΕ και αφετέρου στην άμεση σύνδεση της με τις εισφορές των εργαζομένων. Πλέον, η παροχή του ΟΤΕ θα είναι ίση με το συνολικό ποσόν της εισφοράς των εργαζομένων και θα μπορεί να ανέλθει μέχρι το ποσό των  8.523 € (ίση με 3 μέσους μηνιαίους μισθούς).

 

Ο Λογαριασμός Νεότητας- και με την τροποποίηση αυτή- θα συνεχίσει να είναι μακράν η καλύτερη επένδυση για τους δικαιούχους αφού, στο τέλος της συμμετοχής θα λαμβάνουν:

 

  • το κεφάλαιο που έχει καταθέσει ο εργαζόμενος, προσαυξημένο με τους τόκους που αντιστοιχούν σε αυτό για όσο χρόνο είχε κατατεθεί
  • πρόσθετη παροχή από τον ΟΤΕ, ίση με το συνολικό ποσό της εισφοράς του εργαζομένου

Οι νέες ρυθμίσεις ισχύουν για τη συμμετοχή των εργαζομένων για το χρονικό διάστημα από 7.11.2011 και εφεξής, ενώ για τη συμμετοχή τους έως 6.11.2011 η πρόσθετη παροχή του ΟΤΕ θα υπολογιστεί σύμφωνα με τις διατάξεις που ίσχυαν πριν από την τροποποίηση του Κανονισμού.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τον Κανονισμό Λογαριασμού Νεότητας, παρέχεται η δυνατότητα στους γονείς που συμμετέχουν, εντός του Νοεμβρίου κάθε έτους, να υποβάλλουν αίτηση για αλλαγή της εισφοράς που καταβάλλουν και η νέα εισφορά θα ισχύει από την 1η Ιανουαρίου του επόμενου έτους. Η παραπάνω δυνατότητα αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς πλέον με την τροποποίηση του Κανονισμού, το ύψος της παροχής του ΟΤΕ συνδέεται άμεσα με τις εισφορές των εργαζομένων.

ΛΟΪΖΟΣ ΚΥΖΑΣ

ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s