Βεβαίωση Συντάξεων (Για Φορολογική Χρήση)

ικαΤέλος στην αποστολή των βεβαιώσεων συντάξεων που έστελνε ταχυδρομικά έβαλε το ΙΚΑ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ιδρύματος, από το απόγευμα της Τετάρτης 22-5-2013 λειτουργεί η νέα ηλεκτρονική υπηρεσία (στην ιστοσελίδα http://www.ika.gr) που επιτρέπει στους Συνταξιούχους (ή σε παιδιά / εγγόνια τους που είναι εξοικειωμένοι με το internet) να εκτυπώνουν οι ίδιοι τις Βεβαιώσεις Αποδοχών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΕΤΕΑ (ΕΤΕΑΜ), ΤΑΠΟΤΕ για όλες τις κατηγορίες σύνταξης (γήρατος, αναπηρίας, θανάτου). [Μπορείτε να εκτυπώσετε τη βεβαίωση σύνταξης για το 2012, επιλέγοντας το link στο τέλος του άρθρου].

Οι βεβαιώσεις αφορούν ποσά συντάξεων που καταβλήθηκαν κατά το έτος 2012 και έτσι οι συνταξιούχοι ενόψει της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων 2013 που θα γίνει μέσω του TAXIS, έχουν τη δυνατότητα να εκτυπώνουν τη βεβαίωση συντάξεων για φορολογική χρήση απευθείας διαδικτυακά.

Η νέα υπηρεσία θα εξυπηρετεί και τους συνταξιούχους ΙΚΑ-ΕΤΑΜ που ζουν στο εξωτερικό και για πρώτη φορά θα έχουν άμεση πρόσβαση στις Βεβαιώσεις Αποδοχών από τον τόπο κατοικίας τους, χωρίς να χρειάζεται να απευθυνθούν στις Υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στην Ελλάδα. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα, οι Βεβαιώσεις Αποδοχών Συνταξιούχων αποστέλλονταν ταχυδρομικά από τις υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Τελευταία ενημέρωση: 22-5-2013, 21:30

Ο χρήστης της υπηρεσίας θα πρέπει να πληκτρολογήσει υποχρεωτικά τον ΑΜΚΑ, τον Αριθμό Μητρώου Συνταξιούχου, τον ΑΦΜ και τον Αριθμό Μητρώου ΔΙΑΣ. Ο Αριθμός Μητρώου ΔΙΑΣ (Α.Μ. ΔΙΑΣ /15 ψηφία) αναγράφεται πάνω στο ενημερωτικό σημείωμα συντάξεως με το οποίο προσέρχεται ο συνταξιούχος στο κατάστημα για να πραγματοποιήσει την καταγραφή της φυσικής παρουσίας του και έχει την μορφή «ΚΚΚΚ ΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜ Χ»

Χρήσιμες πληροφορίες:

* Επιλέξτε εάν είστε συνταξιούχος κάτοικος Ελλάδας ή κάτοικος Εξωτερικού (Αρμοδιότητας Περ/κου Υποκ/τος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Αθηνών).

 

* Εάν είστε κάτοικος Ελλάδας, καταχωρήστε τα 7 πρώτα ψηφία του Α.Μ. (γράμματα ή νούμερα), Α.Μ. ΔΙΑΣ (βοήθεια εδώ), Α.Μ.Κ.Α. και Α.Φ.Μ.

 

* Εάν είστε κάτοικος Εξωτερικού (Αρμοδιότητας Περ/κού Υποκ/τος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Αθηνών), καταχωρήστε τα 7 πρώτα ψηφία του ΑΜ (γράμματα ή νούμερα), επιλέξτε την κατηγορία σύνταξης που λαμβάνετε, καταχωρήστε Επίθετο, Α.Μ.Κ.Α. και Α.Φ.Μ.

 

* Η συμπλήρωση των πεδίων είναι υποχρεωτική.
* Εισάγετε τον Κωδικό Οπτικής Επιβεβαίωσης.
* Πατήστε έλεγχος.

 

* Εάν τα στοιχεία που καταχωρήσατε ταυτίζονται με αυτά των αρχείων συντάξεων, εμφανίζεται η σχετική βεβαίωση και μπορείτε να προχωρήσετε στην εκτύπωσή της. Σας ενημερώνουμε δε ότι σε περίπτωση που υποβάλλετε τη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος ηλεκτρονικά, δεν είναι απαραίτητη η εκτύπωση της Βεβαίωσης Συντάξεων και η προσκόμιση αυτής στην αρμοδία Δ.Ο.Υ. Μπορείτε όμως, να αποθηκεύσετε τη βεβαίωση αυτή στον υπολογιστή σας για μελλοντική χρήση, ή να την εκδώσετε οποτεδήποτε, μέσω της ίδιας εφαρμογής, εφόσον σας ζητηθεί από την αρμοδία Δ.Ο.Υ.

 

* Εάν τα στοιχεία που καταχωρήσατε δεν ταυτίζονται με αυτά των αρχείων συντάξεων, σχετικό μήνυμα σας ενημερώνει για τη μη ταυτοποίηση αλλά συγχρόνως σας δίνεται η δυνατότητα να εκδώσετε τη Βεβαίωση Συντάξεων με τα στοιχεία που υπάρχουν στα αρχεία μας. Εάν χρειαστεί διόρθωση των στοιχείων σας, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε οποιοδήποτε τμήμα πληρωμών συντάξεων του Υποκ/ματος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

* Σημειώνεται ότι αν στο Ενημερωτικό Σημείωμα Συντάξεων είναι συμπληρωμένοι και οι δύο Α.Μ. ΔΙΑΣ (ΙΚΑ και ΕΤΕΑΜ), για την έκδοση της βεβαίωσης, απαιτείται η καταχώρηση ενός από τους δύο A.M. ΔΙΑΣ. Εάν λαμβάνετε περισσότερα από ένα Ενημερωτικά Σημειώματα Συντάξεων (δηλ. λαμβάνετε περισσότερες από μία συντάξεις), επαναλάβετε την ανωτέρω διαδικασία για κάθε Ενημερωτικό Σημείωμα Συντάξεων ξεχωριστά.

About these ads

8 responses to “Βεβαίωση Συντάξεων (Για Φορολογική Χρήση)

 1. Αγαπητοί φίλοι, την βεβαίωση ΙΚΑ κύριας σύνταξης την βρίσκω, την βεβαίωση όμως της επικουρικής σύνταξης από πού θα την πάρω;

  Δεν βλέπω πουθενά κάποιο link. Παρακαλώ αν γνωρίζετε κάτι γράψτε το.

  Ευχαριστώ.

  Νικόλας

  24.5.13

 2. Ψάχνω κι εγώ να βρω για τη χήρα μάνα μου τη βεβαίωση επικουρικής (πρώην ΤΕΑΥΕΚ) ….Μπάχαλο…Δε στέλνουν ενημερωτικό σημείωμα κάθε μήνα ή τρίμηνο… Πού θα βρούμε τα στοιχεία? Στην απόφαση σύνταξης δε γράφουν αριθμό μητρώου ούτε αριθμό ΔΙΑΣ…Μόνο έναν 12ψήφιο. Αύριο θα πάω στην τράπεζα μήπως έχει εκδοθεί ΔΙΑΣ ή είναι ο ίδιος με του ΙΚΑ. Καλά όσο για πληροφορίες μέσω τηλεφώνου στο νέο ενιαίο ταμείο επικουρικής αφήστε το καλύτερα. Αν δε βρω άκρη δε θα δηλώσω καθόλου την επικουρική στη φορολογική δήλωση…Έλεος…

 3. Αλέξανδρος Ζαχαριουδάκης

  Αγαπητοί φίλοι έχετε απαντήσει σε προηγούμενα ερωτήματα για την αποστολή των εκκαθαριστικών των επικουρικών συντάξεων ,ότι θα γίνει το αργότερο μέχρι 10-6-2013.
  αλλά σήμερα έχει πάει 15/6/13 αλλά τίποτα δεν έχω παραλάβει εγώ τουλάχιστο.
  Αν γνωρίζετε κάτι και έχετε την καλωσύνη ,περιμένω απάντηση.
  Σας ευχαριστώ.
  Αλέξανδρος Ζαχαριουδάκης

 4. ΣΚΙΑΘΊΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

  21/6/13 και ακόμα να λάβω το εκκαθαριστικό επικουρικής. Θα έχουμε πρόστιμο, θα δοθεί παράταση. Τα κανάλια δεν λέε πια τίποτε….

 5. ΜΑΡΙΑ ΑΡΜΕΝΗ

  ….ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΌΛΗ ΤΗΝ ΑΓΩΝΊΑ ΝΑ ΛΑΒΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΡΤΊ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΝΑ , ΗΡΘΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΤΑΧΥΔΡΌΜΟΣ ΚΑΙ ΕΦΕΡΕ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ (ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ) ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΛΕΓΕΤΕ ΕΤΕΑ ΝΠΔΔ τ.ΤΕΑΠ ΟΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ 1/7/2012 εωσ 31/12/12. τους προηγούμενους μήνες ποιος θα τους στείλει και ποιοσ θα μας απαντησει στα τηλέφωνα ΤΟΥ ΤΑΥΤΕΚΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΝΕ. ΕΛΕΟΣ και μετά μιλάνε για φοροδιαφυγή!!

 6. Βλασσόπουλος Γεώργιος

  Εγώ την έλαβα σήμερα από το επικουρικό 26/06/2013

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

WordPress.com Logo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Log Out / Αλλαγή )

Google+ photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Log Out / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s