Αυξήσεις έως 100 ευρώ στις επικουρικές συντάξεις -Ποιοι τις δικαιούνται

Ακόμα και άνω των 100 ευρώ αύξηση στις επικουρικές τους συντάξεις, θα δουν χιλιάδες συνταξιούχοι. Ωστόσο δεν πρέπει να βιαστούν να χαρούν, καθώς η αύξηση είναι περιορισμένης χρονικής ισχύος, αφού οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην αλλαγή του τρόπου παρακράτησης. Ισα- ίσα, από τον Ιούλιο και μετά, η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των επικουρικων φέρνει μειώσεις εώς και 30%.

Επί του παρόντος, με βάση την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, οι κρατήσεις δεν θα υπολογίζονται αυτοτελώς με συντελεστές 5- 15% αλλά με τους συντελεστές της φορολογικής κλίμακας, στους οποίους συνυπολογίζεται όμως και η έκπτωση φόρου των 2.100 ευρώ, που ισοδυναμεί με αφορολόγητο 9.550 ευρώ.

Έτσι, όλα τα ποσά των επικουρικών συντάξεων και βοηθημάτων τα οποία είναι σε ετήσια βάση χαμηλότερα των 9.550 ευρώ δεν θα υπόκεινται πλέον σε κρατήσεις φόρου μισθωτών υπηρεσιών!

Η εξέλιξη αυτή θα έχει ως συνέπεια να αυξηθούν τα καθαρά ποσά όλων σχεδόν των επικουρικών συντάξεων και βοηθημάτων κατά 5,2% έως 17,3% ή κατά 4,93 έως και 103,43 ευρώ το μήνα.

Πηγή:  http://www.iefimerida.gr/node/150986#ixzz2ytShJ45q

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s