Ποιοι επιβαρύνονται και πόσο από το νέο αφορολόγητο (πίνακας)

Πηγή .lykavitos.gr

Η ψήφιση του νομοσχεδίου κλείδωσε φορολογικές επιβαρύνσεις 1,9 δισ. ευρώ από τις αλλαγές στην κλίμακα φορολογίας εισοδήματος, τη ste1μονιμοποίηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και τη νέα συρρίκνωση του αφορολογήτου έως και τα 8.636 ευρώ.

Η ώρα της πληρωμής θα φανεί με το εκκαθαριστικό της δήλωσης του επομένου έτους, για τα φετινά εισοδήματα.

Οι διατάξεις νόμου- πλέον- προβλέπουν έκπτωση φόρου 1.900 ευρώ για φορολογούμενο χωρίς παιδιά (έμμεσο αφορολόγητο 8.636 ευρώ), 1.950 ευρώ για φορολογούμενο με ένα παιδί (έμμεσο αφορολόγητο 8.863 ευρώ), 2.000 ευρώ για φορολογούμενο με δύο παιδιά (έμμεσο αφορολόγητο 9.090 ευρώ) και 2.100 ευρώ για φορολογούμενο με τρία ή περισσότερα παιδιά (έμμεσο αφορολόγητο 9.545 ευρώ).

Η έκπτωση φόρου, ισχύει στο ακέραιο για εισοδήματα έως 20.000 ευρώ. Στη συνέχεια μειώνεται κατά δέκα ευρώ, για κάθε επιπλέον χίλια ευρώ εισοδήματος με το αφορολόγητο να φθίνει σταδιακά και να εξαφανίζεται σε επίπεδα εισοδήματος άνω των 200.000 ευρώ.

Μετά τις αλλαγές, η γενιά των 700 ευρώ, χωρίς παιδιά πληρώνει σημαντικό μέρος του λογαριασμού των επιβαρύνσεων. Με 10.000 ευρώ εισόδημα, φορολογούμενος χωρίς παιδιά πρέπει πλέον να πληρώσει 300 ευρώ φόρο εισοδήματος.

Για φορολογούμενο με ένα παιδί, τα 100 ευρώ του περυσινού φόρου υπερδιπλασιάζονται σε 250 ευρώ, ο φόρος διαμορφώνεται στα 200 ευρώ για φορολογούμενο με δύο παιδιά ενώ αν υπάρχουν τρία παιδιά, ο φόρος παραμένει αμετάβλητος στα 100 ευρώ.

Φόρος προκύπτει πλέον ακόμα και σε εισόδημα 9.000 ευρώ. Ογδόντα ευρώ το χρόνο χωρίς παιδιά, 30 ευρώ με ένα παιδί.

Αναλυτικά τα νέα πόσα φόρου

pinakas

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s