ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΘΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ

ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΘΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ 

Η συνεχής και αταλάντευτη απαίτησή μας για την επιστροφή των παράνομα παρακρατηθέντων ποσών στην Κύρια και Επικουρική σύνταξη, έστω και με καθυστέρηση φέρνει αποτελέσματα, καταρχήν όσον αφορά την Επικουρική σύνταξη.

Έτσι με την επικουρική του Μηνός Μαΐου επανήλθε η νόμιμή παρακράτηση του Ν.4387/16 υπέρ ΑΚΑΓΕ, γι’αυτό υπήρξε μία μικρή αύξηση από 8 έως 58€ στο τελικό ποσό που  κατατέθηκε. Η συγκεκριμένη παράνομη παρακράτηση αφορά τους συνταξιούχους που τον Μάιο του 2016, είχαν ονομαστική Επικουρική σύνταξη άνω των 300€ και οι οποίοι υπέστησαν βάρβαρη περικοπή  – κατ’εφαρμογή του Νόμου Κατρούγκαλου – και επιπρόσθετα παράνομη & αυθαίρετη παρακράτηση στο αρχικό ποσό αντί στο νέο μειωμένο ποσό!

Με καθυστέρηση 20 μηνών αποκαταστάθηκε η νομιμότητα σε μια ανάλγητη, απαράδεκτη και απάνθρωπη κυβερνητική αυθαιρεσία. Ωστόσο παραμένει το αίτημα μας για την ΑΜΕΣΗ και ΕΝΤΟΚΗ επιστροφή των αναδρομικών όλου του ποσού.

Ο κάθε δικαιούχος συνάδελφος που είδε αυτή τη διαφορά ( Μαΐου – Απριλίου ) στην Επικουρική, πολλαπλασιάζοντας την επί 20 μήνες, θα βρει το ποσό των αναδρομικών της επικουρικής σύνταξης που δικαιούται να λάβει. Αυτό το ποσό «σχεδιάζεται» να επιστραφεί είτε με την Επικουρική μηνός Ιουλίου είτε με αυτή του Αυγούστου, ανάλογα με τις «προεκλογικές» μανούβρες και μεθοδεύσεις τις Κυβέρνησης.

Οι συνταξιούχοι δεν ξεχνούν κανέναν και τίποτα. Δεν ξεγελιόμαστε από λογικές μαυρογιαλούρου ούτε και παλαιοκομματικές συμπεριφορές, και συνεχίζουμε αταλάντευτα τις προσπάθειες, τον αγώνα και τη διεκδίκηση όλων των παράνομα παρακρατηθέντων ποσών και στην ΚΥΡΙΑ σύνταξη των ετών 2010 έως 2012, για τις οποίες η Κυβέρνηση συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορα.

 

Ο υπεύθυνος, σοβαρός, αποφασιστικός και τεκμηριωμένος Αγώνας φέρνει αποτελέσματα. Γι’αυτό και απαιτείται η συμμετοχή και η ενεργοποίηση όλων των συναδέλφων-συνταξιούχων στις δραστηριότητες και τις διεκδικήσεις μας. Σε αυτή τη δράση καλούμε όλους τους συνταξιούχους-συναδέλφους να ΕΝΩΣΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ    τις δυνάμεις τους για τα κοινά μας προβλήματα και δικαιώματα.

ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΝΙΚΗ

Στάθης Ανέστης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s