Δικαστικές Αποφάσεις Μνημονιακών Περικοπών

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ- ΣΥΛΛΟΓΟΣ- ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ                                   ΤΗΛΕΠ. ΟΜΙΛΟΥ ΟΤΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Προς :  Όλα  τα Περιφερειακά Τμήματα

Θέμα:  Δικαστικές αποφάσεις, μνημονιακών περικοπών.  

Συνάδελφοι,

Επειδή έχει αναπτυχθεί έντονος προβληματισμός μεταξύ των συναδέλφων συνταξιούχων μελών μας, μετά την Πρωτόδικη Δικαστική απόφαση  που διατάσσει την επιστροφή των μνημονιακών περικοπών (και των δώρων) σε προσφεύγοντα χαμηλοσυνταξιούχο, θέλουμε να σας ενημερώσουμε τα εξής:

Αυτή τη στιγμή και με βάση το γεγονός ότι πρόκειται για πρωτόδικη απόφαση και επειδή  παρακολουθούμε από κοντά το θέμα, με τη συμμετοχή και των Νομικών Συμβούλων του Συλλόγου θα σας ενημερώσουμε έγκαιρα και έγκυρα για το πώς θα πορευτούμε και θα εξασφαλίσουμε τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα ΟΛΩΝ των συνταξιούχων μελών μας.

Μέχρι τότε δεν συνιστούμε την ατομική δικαστική προσφυγή των συνταξιούχων μελών μας, που συνεπάγει και σοβαρά δικαστικά έξοδα, ωστόσο συνεχίζουμε και εντείνουμε τη διεκδίκηση και την απαίτηση απ’ την Κυβέρνηση για την ικανοποίηση και λύση αυτού του θέματος και την επιστροφή των παράνομων μνημονιακών περικοπών (και των δώρων) σε ΟΛΟΥΣ τους Συνταξιούχους.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

     Ο Πρόεδρος                                                         Ο Γ. Γραμματέας

Κ. Λουκόπουλος                                                      Α. Μπιρμπιλής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η πρόσφατη απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσ/νίκης, ανεξάρτητα αν οι Διοικήσεις του ΕΦΚΑ και ΕΤΕΑΕΠ την εφεσιβάλουν, δημιουργεί δεδικασμένο και είναι γεγονός το οποίο εκτός του ότι επιβεβαιώνει την παράνομη περικοπή των δώρων και των συντάξεών μας, ανοίγει μια νέα «φάμπρικα εργολαβικών».

Είχαμε επισημάνει, με αφορμή και την απόφαση του ΣΤΕ (Ιούνιος 2015), ότι είναι υπόλογοι, η Κυβέρνηση και οι Διοικήσεις του ΕΦΚΑ και του ΕΤΕΑΕΠ, που δεν εφαρμόζουν την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Θυμίζουμε ότι με απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας είχαμε συγκεντρώσει αιτήσεις και εξουσιοδοτήσεις τις οποίες και καταθέσαμε στους φορείς κοινοποιώντας και στην Κυβέρνηση ζητώντας την άμεση υλοποίηση των αποφάσεων του ΣτΕ. Στη συνέχεια εξωδίκως ζητήσαμε απαντήσεις τις οποίες ουδέποτε λάβαμε και για τους λόγους αυτούς προχωρήσαμε ως Σύλλογος σε μηνυτήριες αναφορές εναντίον των Διοικήσεων ΕΦΚΑ και ΕΤΕΑΕΠ.

Αν και κληθήκαμε, όπως και οι φορείς και καταθέσαμε στον αρμόδιο εισαγγελέα η υπόθεση βρίσκεται ακόμη στις «καλένδες της βραδυπορίας» και από την πλευρά μας πιέζουμε για να βρεθεί το συντομότερο στο ακροατήριο.

Ταυτόχρονα καταθέσαμε και προτάσεις για τρόπους υλοποίησης της απόφασης του ΣτΕ τις οποίες και καταθέσαμε σε συναντήσεις που είχαμε με τα Κόμματα του Κοινοβουλίου.

Το τέχνασμα του Νόμου Κατρούγκαλου με το οποίο η Κυβέρνηση προσπάθησε να «εξαφανίσει» τη διεκδίκηση αυτή ήδη και αυτό βρίσκεται υπό την κρίση του ΣΤΕ στο οποίο και εμείς μαζί και με άλλους Συλλόγους προσφύγαμε, όμως μετά και τα γεγονότα της παραίτησης του Προέδρου του ΣΤΕ και της έως και σήμερα μη αντικατάστασής του δεν έχει ακόμη κριθεί και αυτή η καθυστέρηση δημιουργεί εύλογες απορίες.

Συνάδελφοι,

Ο Σύλλογός μας, όχι μόνο δεν έχει μείνει απαθής στα ζητήματα αυτά αλλά καθημερινά τα παρακολουθεί και τα διεκδικεί με συνεχείς παρεμβάσεις.

Διεκδικούμε την επίλυση του θέματοςεπισημαίνοντας ότι η τακτική που ακολουθεί η Κυβέρνηση αλλά και οι Φορείς στα θέματα αυτά έχει και οσμή σκανδάλου.

Το επισημαίνουμε αυτό διότι η ανακαίνιση κάθε φορά του θέματος είτε από τις εφημερίδες είτε από τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ δημιουργεί στο σύνολο των συνταξιούχων σύγχυση και ταυτόχρονα διαδικασίες πιέσεων για «αιτήσεις και εργολαβικά δικών» με το … αζημίωτο βέβαια.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Οι όποιοι … ψίθυροι,ότι τάχα μόνο όσοι έκαναν ή θα κάνουν αγωγές για ζητήματα που αφορούν το σύνολο των συνταξιούχων και όχι ειδικές ή ατομικές περιπτώσεις αδικιών, είναι εκ του πονηρού και περιέχουν παιχνίδια αφαίμαξης των συνταξιούχων και πλουτισμό κάποιων.

Καλούμε τα μέλη μας σε συσπείρωση και σε αγωνιστική επαγρύπνηση , ταυτόχρονα δε σε απαίτηση και από τους τοπικούς Βουλευτές όλων των Κομμάτων να λάβουν θέση και να επιδιώξουν λύση του ζητήματος.

 

Για τον Πανελλήνιο Σύλλογο Συνταξιούχων Τηλεπικοινωνιών – Ομίλου ΟΤΕ

Ο Πρόεδρος                                                         Ο Γ. Γραμματέας

Κ. Λουκόπουλος                                                      Α. Μπιρμπιλής

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s