ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

ΕΝΩΤΙΚΟ  -ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΟ  ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ   ΟΤΕ

ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΕΣ  –  ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ   ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

1) ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ  ΧΗΡΕΙΑΣ
Εκδόθηκε κατ´εφαρμογη του Ν.4611/2019 , η εγκύκλιος που διευκρινίζει και καθορίζει τον τροπο, και τον χρόνο, καταβολής των Συντάξεων ΧΗΡΕΙΑΣ. Καθορίζεται ο τρόπος υπολογισμού για της ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ που είχαν χορηγήθει πριν το Ν.Κατρουγκαλου, ( 13/5/2016)όσο και για εκείνες που εκδόθηκαν μετα.
α) Επανέρχεται  απο 50% , σε 70% απο 17/5/2019  (1/6/2019) το ποσοστό τις σύνταξης ΧΗΡΕΙΑΣ, επι του μικτου ποσού της σύνταξης του/της θανόντος.
β) Καταργούνται τα ηλικιακά όρια του Ν.Κατρουγκαλου, και για τις ΚΥΡΙΕΣ και για τις
ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ συντάξεις ΧΗΡΕΙΑΣ  και θα χορηγούνται ,οπως προβλέπεται, χωρίς ηλικιακά κριτήρια, του/της δικαιούχου.
γ) Ο επανυπολογισμος, γίνεται οικοθεν, χωρίς να χρειάζεται αίτηση του/της ενδιαφερόμενου.
δ) Η εξαγγελία και η δέσμευση του νέου Διοικητή του ΕΦΚΑ και του Υπουργείου ειναι οτι, οι επανυπολογισμενες  συντάξεις ΧΗΡΕΙΑΣ θα καταβληθούν ως εξής:
Η πρώτη πληρωμή ,που θα αφορά την καταβολή των αναδρομικών 5 μηνών θα γίνει με τη ΣΥΝΤΑΞΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ που θα καταβληθεί τελος Σεπτεμβρίου.Οι επανυπολογισμενες ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ στο 70% θα καταβληθούν με τις ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ που καταβάλλονται τέλος ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ.
2) ΕΠΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ  ΚΥΡΙΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ απο 1/1/2019 Ν.Κατρουγκαλου
Εν αναμονή έκδοσης της απόφασης του ΣτΕ, για την αντισυνταγματικότητα ή οχι του Ν.Κατρουγκαλου, ( εκδικάστηκε τον ΟΚΤΩΒΡΙΟ του 2017) για τον ΕΠΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ , τη προσωπική διαφορά και τα δώρα, τοσο ο νέος  Διοικητής, του ΕΦΚΑ όσο και το Υπουργείο ( παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις), αναβάλουν και δεν αναρτούν, κοινοποιούν τον τροπο υπολογισμού, και την ανάλυση, τις καταβαλλόμενης απο 1/1/19 κυρίας Σύνταξης. Με δεδομένο οτι απο 1/1/2019 δεν γνωριζει κανεις συνταξιούχος πως και γιατι του καταβάλλεται το ανάλογο ποσο  συνταξης´ειναι αναγκαίο και απαραίτητο να ξεκαθαρίσει ΑΜΕΣΑ την θέση της η Κυβέρνηση, και να καταργήσει οπως είχε δεσμευθεί προεκλογικά την επαισχυντη προσωπική διαφορά,χωρίς καμία ΜΕΙΩΣΗ Συντάξεων.
Η ορθη και νομική υποχρέωση βέβαια του ΕΦΚΑ ,ειναι η έκδοση νέας   Συνταξιοδοτικής απόφασης, και οχι απλα ενημέρωση, γνωστοποίηση,και αυτο ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να γίνει.
Εξαλλου αυτο  επισημαίνει με την Ύπ.αριθ.26170/31031/2019 έκθεση του , ο Συνηγορος του Πολίτη
ο οποίος  αναφέρει και συνιστά  στην Διοίκηση :»Κάθε συνταξιούχος πρεπει να γνωρίζει ποια στοιχεία ελήφθησαν υπόψιν και με ποιον ακριβώς τροπο έγινε ο ΕΠΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ της
 σύνταξης του, με την εκδοση  ανάλογης Διοικητικής πράξης!»
Σε κάθε περιπτωση το διάστημα απο την 1/7/2015 ( απόφαση ΣτΕ) και μεχρι 31/12/2018
( εφαρμογηΝ. Κατρουγκαλου )ειναι απαράγραπτο , νομικά αλλα και ηθικά υποχρεωτικό για την Κυβέρνηση να καταβάλει τις περικοπές και τα δώρα που κρίθηκαν αντισυνταγματικα χωρίς καμία καθυστέρηση, δικαστήρια και νέα ταλαιπωρία για τους συνταξιούχους.
 3)ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ-ΡΟΕΣ- ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ και ΕΦΑΠΑΞ.
  α) ΚΥΡΙΕΣ και ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ  ΧΗΡΕΙΑΣ
          Καταβάλλονται οι οριστικές αυτές του ΙΟΥΝΙΟΥ 2018
          Καταβάλλονται οι προσωρινές  αυτές του ΜΑΪ́ΟΥ – ΙΟΥΝΙΟΥ 2019
          Ανακλήσεις- Επαναυπολογισμου (Ν.Κατρουγκαλου) ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2018
   β) ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ  ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
     Καταβαλλονται  για όσες αποφάσεις κυρίας Σύνταξης  κατατέθηκαν ΙΟΥΛΙΟ  2017 και για όσες αποφάσεις ΧΗΡΕΙΑΣ κατατέθηκαν  ΑΠΡΙΛΙΟ  2019
    γ) Το ΕΤΕΑΕΠ παρά το γεγονός οτι έχουν ληφθεί οι αποφασεις δεν απεστειλε ακομα τις επιστολές  προς τους Συναδέλφους, για να κάνουν την σχετική εξαγορά χρόνου, που χρειάζονταν, ωστε να τους καταβληθεί  η επικουρική ΣΥΝΤΑΞΗ , κυρίως λόγω γραφειοκρατικών  αγκυλώσεων, αλλα και αναμένοντας τον νέο Διοικητή του ΕΤΕΑΕΠ.
    δ) ΕΦΑΠΑΞ
        Καταβάλλονται για αποφάσεις Συνταξιοδότησης ΜΑΡΤΙΟΥ  2019
        εκδίδονται αποφάσεις για Συνταξιοδοτήσεις ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2019
Συνάδελφοι,
Παρά το γεγονός οτι, λόγω των δικαστικών αποφασεων και αντιπαραθέσεων (χωρίς εμείς να εχουμε καμία ευθύνη και εμπλοκή στις αποφάσεις και μεθοδεύσεις της προηγούμενης ηγετικής ομάδας, οπως και τις ηγετικής ομάδας των διορισθέντων )απολέσαμε  με τη γνωστή δικαστική απόφαση, την ιδιότητα του εκλεγμένου μέλους του Δ.Συμβουλιου, ωστόσο  εμείς είμαστε  παρόντες και μάχιμοι και δεν μας αγγίζουν ουτε δεν μας πτοούν οι απρεπειες και οι επιθεσεις, οι παλιές αλλα και οι νέες αλαζονικές συμπεριφορές, γιαυτο συνεχίσαμε και συνεχίζουμε την δράση και τις παρεμβάσεις
για τα σοβαρά συνταξιοδοτικά μας προβληματα
Συνέχισαμε να λειτουργούμε, να διεκδικουμε ,και να προωθουμε τα προβλήματα των  Συναδέλφων μελών του Συλλογου , γιατι τα Συνταξιοδοτικά  προβλήματα ΠΡΕΠΕΙ να μας ΕΝΩΝΟΥΝ ΟΛΟΥΣ , και γιατι εμάς δεν μας ενδιαφέρει καμία καρέκλα  κανένα κίβδηλο και ΔΟΤΟ αξίωμα, παρά μονο τα κοινά μας συμφέροντα  και τα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ όλων των ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ μελών του Συλλογου μας

 ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ  ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ στην ΕΣΩΣΤΡΕΦΕΙΑ  την ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ,  τον ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ, την ΑΔΡΑΝΕΙΑ, στις ΑΔΙΕΞΟΔΕΣ και ΠΟΛΥΔΑΠΑΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ και ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ για τις ΚΑΡΕΚΛΕΣ και τα ΆΞΙΩΜΑΤΑ»

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ , ΝΟΜΙΜΕΣ και ΕΝΤΙΜΕΣ  ΕΚΛΟΓΕΣ στο ΣΥΛΛΟΓΟ μας
ΕΝΩΤΙΚΟ- ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΟ  ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  ΟΤΕ
         ΑΝΕΣΤΗΣ  ΣΤΑΘΗΣ   –   ΚΟΥΤΣΙΜΠΟΓΙΩΡΓΟΣ  ΓΙΩΡΓΟΣ
 Στην ΕΝOΤΗΤΑ η ΔΥΝΑΜΗ στη ΔΡΑΣΗ τη ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ και την ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ η ΝΙΚΗ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s